Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingredi├źnten voor 4 personen
4 grote aardappelen
1 pak melk
1 citroen
Paprika (in 4 kleuren)
4 Vegetarische maggiblokjes
Chinese poeder (Surinaamse/Chinese toko)
Komijnekaas
Sojaolie

Bereiding
De aardappelen schoonboenen en (ongeschild) uitkoken in een pan water totdat deze gaar zijn. (niet papperig maken, omdat de aardappelen worden uitgehold, gebakken en gevuld). De uitgekookte aardappelen halveren in de lengte. De helften uithollen en deze prakken tot een puree. Zodanig uithollen totdat er een dun laagje aardappel achterblijft in de schil.

De helften droogdeppen en aan de kant zetten om te laten drogen. ┬ż deel van de melk op vuur zetten. Als deze warm is, een beetje citroensap toevoegen. De melk gaat verzuren. Indien nodig wat citroensap toevoegen. Doorkoken, totdat de melk in blokjes vervormd. (dit gebeurt doordat er cirtoensap is toegevoegd). Het vuur uitdoen. De melkblokjes (panir) in een katoenendoek doen en samenpersen, de doek stevig aanbinden. De blokjes moeten 1 geheel vormen.

Na een half uur kijken als het 1 geheel is geworden. De grote blok verkruimelen en lichtbruin bakken in sojaolie.
De aardappelmassa mengen met fijngesneden paprika, de gebakken panir, melk, de maggiblokjes en wat chinese poeder tot 1 geheel. Dit is de vulling. De uitgeholde helften weer droogdeppen en goudbruin en krokant bakken in hete olie. De vulling verdelen over de uitgeholde aardappelhelften. Geraspte kaas erover strooien en in de elektrische oven op toast zetten (middelmatige stand "de kaas moet smelten"). Warm serveren!
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...