Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ingrediƫnten voor 10 personen
1 pak rijstvellen (uit de chinese toko)
2 bundels kouseband (surinaamse markt)
1 pak tauge (indonesische toko)
1 krop kool
2 vegetarische maggiblokjes
Zwartepeper poeder
Suiker
Lontai
Olijfolie
Meel (Bloem)

Bereiding
Ontdoe de kouseband van de uiteinden. Was de kouseband onder de kraan en snij ze schuin af. Was de kool en snij fijn. Was de tauge onder de kraan en snij deze grof. Zet een pan op vuur, en als deze heet is, ongeveer 2 eetlepels olie erin doen, laten opwarmen en de schuingesneden kouseband roerbakken op hoog vuur voor ongeveer drie minuten.

De lontai fijnstampen en toevoegen aan de kouseband samen met wat suiker, de maggiblokjes en de zwarte peper. Het vuur laag zetten en de gesneden kool en tauge toevoegen. Het geheel roerbakken voor ongeveer drie minuten en het vuur uit doen. Dit vormt het beleg voor de loempia. Een bord met wat water (uit de kraan) klaarzetten. De rijstvellen uit het pak weghalen en 1 voor 1 in het water onderdompelen totdat ze zacht zijn. Op een snijplank leggen. Wat van het beleg op de rijstvel leggen. Eerst de zijkanten naar binnen vouwen en dan oprollen. Elke keer steeds de rijstvel zacht laten worden. Tot een loempia rollen en dan beginnen met de volgende rijstvel in het water te zetten. (als je natte rijstvellen op elkaar zet, gaan deze namelijk plakken).

Wat olijfolie aanbrengen op de loempia's met een kwastje en deze in een ovenschaal zetten en bestrooien met zwartepeper poeder (eerst wat meel op de bodem van de schaal strooien). Zet de oven op de hoogste toast-stand. Lekker met ketchup.
Vegetarisme.nl, Powered by Nextplore...